Контакти
Към блога

Традиция и модерност в кухнята: Довършителни ремонти с вкус и стил

Традиция и модерност в кухнята: Довършителни ремонти с вкус и стил - Globstroy
Globstroy 20 дек. 2023

Традиция и модерност в кухнята: Довършителни ремонти с вкус и стил

Ремонтирането на вашата кухня е вълнуващо, но и трудно предизвикателство. Имате нужда от нови предложения за преустройство на кухня, за да получите вдъхновение? Ще ви споделим няколко нови идеи за довършителни ремонти, които съчетават вкус и стил. Първо, помислете за какво най-често използвате кухнята си? Обичате ли да готвите и да посрещате приятели? Или наистина не обичате да готвите, но искате вашата кухня да бъде по-скоро социално пространство? Именно тези критерии трябва да ръководят дизайна на вашата кухня — от оформлението до мястото за съхранение и от уредите до местата за сядане. Ето списък с невероятни идеи за реконструкция на кухня, които да ви помогнат да постигнете мечтаното пространство за готвене.

От идеята до изпълнението: Ръководство за основни стъпки при ремонт на кухня

Създаването на подробен план за ремонтиране е може би най-важната стъпка в обновяването на вашата кухня. Колкото по-подробна е вашата визия, толкова по-лесно ще оживее проектът. Вашият план за ремоделиране трябва да включва:

 • Подобрение или цялостен ремонт
 • Размер на бюджета 
 • Точните размери 
 • Избраните материали

След като имате план, трябва да премахнете всички ненужни елементи от кухнята – стари шкафове или мебели. След като кухнята е напълно разчистена, ще можете да се съсредоточите върху актуализирането на водопроводни тръби или ел. жици, които вашият нов дизайн може да изисква. Ако променяте оформлението на вашата кухня, тази стъпка ще бъде много по-сложна от простото преместване на превключвател за осветление. Не предприемайте тези стъпки сами. Доверете се на професионалисти.

Ръководство за основни стапки при ремонт на кухня

Следва процесът на шпакловане и боядисване. Цветът, който изберете за вашата кухня, може да повлияе на цялата атмосфера на пространството. Ако сменяте подовата настилка в кухнята, това е моментът. Изберете стил на подова настилка, който е най-подходящ за вас и нуждите на вашето семейство. 

След като подът е готов, започва процесът по монтирате на кухненските шкафове. Шкафовете не само играят огромна роля в дизайна на вашата кухня, но и в нуждите ви за съхранение и организация. За да изберете кои шкафове ще работят най-добре за вашето пространство, помислете за навиците си за готвене, оформлението на кухнята и текущите ограничения за съхранение. Без значение колко неудобна или малка може да е вашата кухня, има уникално решение за шкафве, което да ви помогне да увеличите максимално пространството си.

След завършване на монтажа на шкафовете, следва поставяне на плотове. Има много различни опции за плотове, от които да избирате, от елегантен кварц до индустриален бетон. Помислете за стила, издръжливостта и нуждите от почистване, когато избирате нов плот. Монтирането на мивката и крана са следващият етап. Има много стилове, от които да избирате, когато решавате какъв тип кухненска мивка да инсталирате, но не забравяйте да вземете предвид вашите изисквания за пространство и нужди от почистване, преди да поръчате. Ремонтът на кухня продължава със свързването на ел. уредите. Последният етап е монтирането на дръжките и кухненски гръб. Това е целят процес, през който трябва да минете, за да постигнете стилна и модерна кухня. Довършителните ремонтни дейности често отнемат много време, но професионалното реализиране гарантира качество за дълги години.

Оптимизирайте вашия живот с рационални решения при ремонт на кухнята

С появяването на новите тенденции в дизайна, преформулирайте визията на вашата кухня, интегрирайки иновации и функционалност. Все по-модерни и усъвършенствани, кухните стават център на практични и уютни пространства. 

 • Използвайте пространството в кухнята практично: Разгърнете нов подход към организацията на кухненските елементи. Разпределете шкафовете така, че да улесните достъпа до основните неща по време на готвене, като съчетаете ефективност и удоволствие. Помислете как да разположите фурната, котлоните и хладилника. Трябва да маневрирате лесно между тези уреди. 
 • Технологична ефективност: Интегрирайте интелигентни устройства и системи в кухнята, за да направите ежедневните задачи по-лесни и удобни. Осветлението, крановете и други технологични иновации ще подобрят функционалността на пространството.
 • Помислете за шкафовете: За да сте сигурни, че вратите на вашите шкафове и уреди са напълно функционални, помислете за тяхното пространство и посока на въртене.  Дръжте уредите далеч от ъглите и се уверете, че вратите няма да се блъскат една в друга, ако бъдат отворени едновременно.
 • Улеснете почистването: Какво да имате предвид при ремонт на кухня? Почистването, разбира се. Внимателните дизайнерски решения могат да улеснят този процес. Например, матовите покрития не показват толкова мръсотия, колкото лъскавите. 

Тенденции при ремонт на кухня

Преустройте вашата кухня с тези топ тенденции:

 • Земни тонове: Добавете топлина към изцяло бялата кухня, като комбинирате с модерните топли земни тонове. Може да ги използвате като боя за стени или цветни шкафове и уреди. Така ще създадете акцент в това пространство.
 • Кухненски гръб: Създайте модерен дизайн на вашата кухня, като съчетаете вашите плотове за гръб с плочки от мрамор, кварц или любимия ви камък. Кухненският гръб се явява като платно, върху което се откроява цялата композиция на кухнята.
 • Острови: Централният остров на кухнята ще създаде фокусна точка и може да бъде съчетана с плотове или завършена с контрастен камък. Това е удобно място за приготвяне на храна.
 • Тъмни палитри: Тенденцията за изцяло бялата кухня не е приключила, но все повече и повече дизайнери изместват фокуса към по-тъмни тонове от чисто черно до шоколадово кафяво до тъмно горско зелено и среднощно синьо.
 • Шкафове за ел. уреди: Добавете място за съхранение на вашите ел. уреди в пространството под плота. Така ще осигурите порядък и ред. 
 • Модерни осветителни тела: Чифт модерни висящи лампи, окачени над кухненския остров, незабавно ще модернизират вашата кухня, като същевременно осигуряват добра светлина. Не забравяйте да използвате LED крушки, с които ще спестите енергия и ще се радвате на дълъг живот на употреба.
Тенденции при ремонт на кухня

Съвременната кухня: Съчетание от функционалност и стил 

Важността на модерна и стилна кухня става неоспорима в днешния забързан свят. Това не е просто кулинарно пространство, а по-скоро израз на личен стил и функционалност, които обогатяват ежедневието ни. Модерните кухни отразяват последните тенденции в дизайна, но и предоставят удобство и ефективност в използването на пространството. С технологичните иновации и интелигентните системи, модерните кухни се превръщат в сърцето на дома. Това е мястото, което обединява семейство и приятели и се споделят забавни моменти. Модерната и стилна кухня обогатява дома с елегантност и комфорт.

Процесът на довършителни ремонти е едно интересно творческо пътуване.От цветови палитри, които разказват креативност, до интелигентна технология, която подчертава удобството, всяка стъпка в ремонта на кухнята е пътека към перфектната симбиоза между традиционен стил и съвременна изтънченост. Съчетаването на функционалност и изтънченост отразява индивидуалността на живущите. Всяка стъпка от процеса трябва да бъде внимателно обмислена, защото кухнята се използва години напред.

 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Russian
 - 
ru
Turkish
 - 
tr
Bulgarian
 - 
bg
+359 896 464 960 info@globstroy.bg гр. Шумен, ул. Университетска 1
Търсене на имот:
139 имота в
продажба