Контакти
Към блога

От проект до реалност – Етапи на изграждане на модерно жилище с Glob Stroy

От проект до реалност – Етапи на изграждане на модерно жилище с Glob Stroy - Globstroy
Globstroy 16 юли 2023

От проект до реалност – Етапи на изграждане на модерно жилище с Glob Stroy

Градежът на дом не включва само стени и покрив. Това е цяло едно пътуване от просто идея до нейната реализация; от концепция и план до осезаемо жизнено пространство. В днешната тема строителна компания Glob Stroy обръща специално внимание на всички отделни етапи, през които изграждането на модерно жилище преминава. Ето и кои са те:

  1. Първоначално консултиране и развитие на идея

Всеки проект първо стартира с идея. Ние от Glob Stroy провеждаме задълбочено проучване сред хората, търсещи жилища за да разберем какви са техните идеи, нужди и интереси. Този етап включва обсъждане на типа жилище, площ, оформление, характеристики и всички индивидуални изисквания. 

Професионалистите от Глоб Строй влагат в този етап своя експертен опит, с който гарантират, че всяка от идеите е осъществима и ще доведе до отлични резултати.

  1. Проектиране и планиране

След като визията за новото жилище е вече ясна е ред да преминем към етап на проектиране и планиране. Архитектите и инженерите на Глобстрой ЕООД се събират и започват да реализират идеите на хартия – чертежи и планове. През този етап предвид се взимат различни фактори, включително топография, местни разпоредби и индивидуални предпочитания.

Модерните жилищни комплекси акцентират върху функционалността, енергийната ефективност и естетиката. За това и тук е моментът за взимане на важни решения относно използваните материали и характеристиките за устойчивост и дълъг експлоатационен живот.

  1. Разрешителни и одобрения на проекта

Навигирането в регулаторните принципи е критичен момент от всеки строителен проект. Глоб Строй ЕООД притежава завиден опит в издаването на разрешителни за строеж и с това гарантираме своя ангажимент към събиране на цялата необходима документация.

Този етап често отнема повече време за това е важно да стартира колкото се може по-скоро. В работата се стремим да оптимизираме на максимум процеса по вадене на документи и да спестим ненужни неудобства на своите клиенти.

  1. Подготовка на терен

С вече готови планове и получено разрешение за строеж следва да преминем към грубата работа – подготовка на терена. Този етап включва разчистване, изкопни работи и създаване на солидна основа за надграждане на бъдещото жилище. Модерното строителство често включва и фундаментни системи, подобряващи неговата устойчивост и лесни за приспособяване към всички архитектурни стилове.

  1. Основни и конструктивни дейности

Основата е гръбначният стълб на всяка сграда. За това Glob Stroy залага на висококвалифициран и опитен екип от професионалисти, които полагат основите и завършват етап груб строеж. Този момент е особено важен в строителството, защото от него зависи качеството и успеха на последващите етапи от строителния процес. Важно е жилището да бъде изградено върху стабилна основа.

  1. Фасада и инфраструктура

Следващият етап е изграждане на структурата на сградата – външни и вътрешни преградни и носещи стени, покрив, прозорци и врати. Едновременно с тези работи се монтират и инфраструктурни елементи като ВиК, ел. инсталации и ОВК системи. 

Модерното строителство се фокусира върху разработката на енергийно ефективни проекти, интегриращи интелигентни технологии за оптимален контрол и комфорт.

  1. Вътрешни покрития

Докато фасадата се оформя, вниманието започва да се насочва към вътрешните покрития. За целта ние от Glob Stroy предоставяме открита комуникация с бъдещите собственици и възможност за избор на подови настилки, цвят боя за стените, монтаж на ключове и контакти, шпакловки, обзавеждане и т.н.

Този етап показва нашето лично отношение. Това, което превръща една сграда в дом.

  1. Проверка на качество и изпълнение

Глоб Строй ЕООД се нарежда сред водещите строителни компании, чиито фокус е насочен към изграждането на качествени жилищни проекти. Всеки отделен етап протича под строг контрол и инспектиране за да се гарантира, че всичко е извършено по план и отговаря на индустриалните стандарти. 

Този прецизен подход ни помага да минимизираме грешките и да гарантираме високата устойчивост на съграденото от нас.

  1. Финални щрихи и предаване на ключовете

Последният етап включва довършителни дейности – озеленяване, завършване на екстериорни детайли и всякакви други корекции, които все още не са довършени до този момент. След като всичко вече е на мястото си и всеки детайл е прецизно огледан, Glob Stroy преминава към предаването на ключовете на новите собственици.

Този етап бележи прехода от строителна площадка към напълно функционален и модерен дом.

  1. Последваща поддръжка

Нашият ангажимент не приключва с предаването на собствеността. Глоб Строй ЕООД се ангажира с поддръжка след завършване, като сме готови да реагираме моментално при поява на проблеми по време на активната експлоатация на имота.

По този начин се ангажираме към удовлетвореността на нашите клиенти и затвърждаваме репутацията си на надежден и ориентиран към клиента строител.

Пътят от проект до реалност при изграждането на модерен дом с Глоб Строй включва поредица от етапи, които ние умело организираме. От първоначалното сформиране на идеята и превръщането и в реалност до нейната последваща поддръжка, през всеки момент гарантираме прецизно изпълнение и отдаденост. В резултат на това клиентите ни могат да видят сбъдването на една тяхна мечта – изграждането на дом от нулата, специално съобразен с техните нужди и отговарящ на всички съвременни стандарти.

+359 896 464 960 info@globstroy.bg гр. Шумен, ул. Университетска 1
Търсене на имот:
153 имота в
продажба