Контакти
Към блога

Развитие на жилищния пазар в Шумен – Нови комплекси и жилищни проекти

Развитие на жилищния пазар в Шумен – Нови комплекси и жилищни проекти - Globstroy
Globstroy 18 апр. 2024

Развитие на жилищния пазар в Шумен – Нови комплекси и жилищни проекти

Шумен, като един от ключовите градове в Североизточна България, привлича все по-голям интерес към своя жилищен пазар. С развитието на икономиката и инфраструктурата, както и с растящият туризъм, градът предлага множество възможности за нови жилищни комплекси и проекти. В тази статия ще разгледаме какви са последните тенденции в развитието на жилищния пазар в Шумен, какви са новите комплекси и проекти, които привличат вниманието на инвеститорите и купувачите, и какви са перспективите за бъдещето на жилищната среда в града.

Потенциалът на Шумен като икономически център и перспективи за растеж

 • Икономическото развитие на региона – Шумен се утвърждава като значим икономически център в Североизточна България, воден от растящата промишленост и нарастващия обем на чуждестранните инвестиции. За последното десетилетие, местната икономика е нараснала със значителния показател от над два пъти, като производството вече допринася със 30% от общия брой на работните места в областта, сравнително по-високо от средните 22% за цялата страна.
 • Процесът на развитие – Ръстът на местната икономика е бил стабилен, като през последните години добавената стойност е увеличена със 70%. По отношение на секторното разпределение, преработващата промишленост заема водеща позиция, представлявайки 45% от добавената стойност. Следват търговията (18%), строителството (8,6%), селското стопанство (7,9%) и здравеопазването (7%).
 • Ключови играчи и перспективи – Водещи предприятия като „Алкомет“ и „Автомагистрали Черно море“ са двигатели на растежа, създавайки значителен брой работни места и допринасяйки за икономическото развитие на региона. Същевременно, инвестициите в индустрията, търговията, транспорта и селското стопанство поддържат динамиката на развитието.
 • Чуждестранните инвестиции и перспективите – Преките чуждестранни инвестиции играят ключова роля за развитието на икономиката в Шумен. Към края на 2021 година, те достигат общо 69 млн. евро, като голяма част от тях се концентрират в икономическия център на града. Инвестициите в различни отрасли като индустрията, търговията и селското стопанство допринасят за стабилния растеж и перспективите за бъдещето на Шумен.
Какви са предимствата на новите жилищни комплекси в Шумен?

Шумен: Енергийна ефективност и модернизация на училищната инфраструктура

 • Инвестиции в учебните заведения – В рамките на Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС, град Шумен залага на модернизацията на училищната си инфраструктура с оглед на подобряване на енергийната ефективност. Одобрени са средства в размер на 3,732 млн. лева за обновяване на базата на III ОУ „Димитър Благоев“, като топлоизолацията на покрива, стените и пода ще бъде осъществена, нови прозорци и врати ще бъдат монтирани, а също така ще се изгради нова отоплителна инсталация и ще се инсталира енергоспестяващо LED осветление.
 • Развитие на спортната инфраструктура – В допълнение към модернизацията на учебните заведения, инвестициите в областта на спорта са от ключово значение за развитието на общността. Седем училища в областта имат одобрени проекти за спортни площадки на открито, което допринася за по-активен начин на живот и разнообразие от възможности за физическа активност. Професионална техническа гимназия „Симеон Велики“ във Велики Преслав и Обединено училище „Христо Ботев“ в град Каспичан също ще се възползват от обновяване и изграждане на съвременни спортни площадки с цел насърчаване на здравословния начин на живот сред учениците.
 • Изграждане на общност – Инвестициите в модернизацията на учебните заведения и спортната инфраструктура не само подобряват качеството на образованието и живота на учениците, но също така създават по-здрава и активна общност. Шумен демонстрира ангажимента си към енергийната ефективност и устойчивостта, като инвестира в модернизацията на образованието и спорта, с което се утвърждава като модел за устойчиво развитие в региона.

Шумен: Културно блясък в звуците на Моцарт

 • Музикалното събитие – Симфониета Шумен поднася изключително музикално преживяване с концерт, посветен на великия композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Под магистралното водачество на диригента Димитър Косев, оркестърът ще изпълни изключителни творби като последния концерт за пиано и великата Симфония № 40 на Моцарт. Зрителите ще бъдат завладени от благородството и елегантността на класическата музика, дарявайки им незабравими моменти на възторг и вдъхновение.
 • Музикалните виртуози – На сцената на зала „Проф. Венета Вичева“ се изправя пианистът Атанас Куртев, известен със своя уникален стил и виртуозност в изпълнението на пиано. С повече от шест десетилетия активна концертна дейност, Куртев е прочут с ярката си индивидуална интерпретация на класическите произведения.
Какви са перспективите за икономически растеж в Шумен?

Шумен: Бъдещето на икономически растеж и инвестиции в недвижими имоти

 • Икономическият растеж и устойчивостта – С благоприятните икономически показатели и успешните програми за устойчиво развитие, Шумен не само привлича инвеститори, но и създава идеалната обстановка за устойчиво живеене и бизнес. Заобикалян от енергийно ефективни и екологично насочени проекти, градът се превръща в едно от най-желаните места за живеене и инвестиции.
 • Културният живот и развлеченията – Съвременният културен живот и богатите възможности за развлечения, предоставяни от града, допълват икономическата му привлекателност. Структурата на бизнеса се развива, като предлага широк спектър от възможности за предприемачи и инвеститори в различни сфери.
 • Идеалното място за живеене и инвестиции – Съчетанието от икономически растеж, устойчивост, културен блясък и разнообразни възможности за развлечения прави Шумен идеалното място за живеене и инвестиции в недвижими имоти. Всеки, който търси елегантност и възможност за развитие, ще намери в Шумен плодородна почва за своите амбиции и мечти.
 • Растежът на бизнеса – С развитието на града и нарастването на търсенето, бизнесът в Шумен преживява изключително усилена активност. Инвеститорите и предприемачите откриват неограничени възможности за развитие в различни сектори, като същевременно се наслаждават на богатия културен живот и комфортната обстановка на града.

Нови Жилищни Комплекси в Шумен: Към Устойчиво и Съвременно Живеене

В Шумен се появяват нови жилищни сгради, които не само предлагат модерни и комфортни жилища, но и са изградени според най-високите стандарти за устойчивост и функционалност. Тези сгради не само чрез използването на енергийно ефективни технологии, но и чрез дизайн, който насърчава устойчивото живеене, помагат за опазването на околната среда и намаляват енергийната консумация.

 • Устойчиви и Енергийно Ефективни – Новите жилищни сгради в Шумен се отличават с висока степен на енергийна ефективност. Те използват съвременни технологии за топлоизолация, вентилация и отопление, което не само намалява разходите за отопление и охлаждане, но и намалява въглеродния отпечатък на сградата.
 • Функционалност и Комфорт – Съвременните жилищни комплекси в Шумен са проектирани с внимание към функционалността и комфорта на жителите. Те предлагат различни типове апартаменти с добре организирани вътрешни пространства, модерни кухни и бани, както и общи зони и удобства, като вътрешен двор, спортни съоръжения и зони за отдих.
 • Модерен Дизайн и Визия – Жилищните комплекси в Шумен се отличават с модерен дизайн и визия, което ги прави привлекателни за инвеститорите и бъдещите жители. Те предлагат стилни фасади, функционални интериори и иновативни архитектурни решения, които отговарят на съвременните изисквания и предпочитания на пазара. 

Изберете Глоб Строй за ваш партньор в света на имотите.

Често задавани въпроси

Защо да инвестирам в недвижими имоти в Шумен?

Шумен е град с динамично развиваща се икономика и нараснал пазар на недвижими имоти. Инвестициите в недвижими имоти в града представляват перспективна възможност за дългосрочен доход.

Какви са предимствата на новите жилищни комплекси в Шумен?

Новите жилищни комплекси в Шумен предлагат устойчиви и енергийно ефективни решения, модерен дизайн и функционални интериори, което ги прави привлекателни за живеене и инвестиции.

Какъв е културният живот в Шумен?

Шумен предлага разнообразни културни събития и мероприятия, включително концерти, изложби, театрални постановки и фестивали, които правят града привлекателен за живеене и посещение.

Какви са перспективите за икономически растеж в Шумен?

Шумен има нарастваща икономика, подкрепена от различни индустриални и инфраструктурни проекти, което създава благоприятни условия за развитие на бизнеса и инвестиции.

Какъв е потенциалът за развитие на туризма в Шумен?

Шумен предлага богата историческа и културна наследство, като например различни археологически обекти и средновековни крепости, което прави града привлекателен за туристи и инвеститори в сферата на туризма.

+359 896 464 960 info@globstroy.bg гр. Шумен, ул. Университетска 1
Търсене на имот:
150 имота в
продажба